Bezoek ons: Populierenlaan 597, Amstelveen    ----    Bel ons: 020-767-0378    ----    Email ons: info@invivoclinics.nl
Inloggen

Inloggen

WEB Caroline van Kolmeschate DSC 4555 Invivo wo

GZ Psycholoog, Mindfulness trainer

Email:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel:   020 - 767 0378

 


 
 
 
Ik ben Caroline van Kolmeschate en werk sinds begin 2012 met veel plezier bij Invivo Clinics. Ik zie mensen individueel vanaf aanmelding en/of in een later stadium in de groepstraining Mindfulness of in de compassietraining. Ik merk dat voor veel mensen de drempel naar psychologische hulpverlening best hoog is. Het gevoel vast te zitten, te worstelen met problemen, emoties, gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en niet meer goed weten hoe het anders kan motiveert mensen toch die stap te zetten. Vaak een moedige stap. Voor mij  volgt dan de eerste kennismaking met de persoon en zijn of haar verhaal. De therapie die daarop volgt zie ik als een samen op weg gaan. Ontdekken waar ruimte zit en deze weer gaan voelen en zien, (weer) ontdekken waar het leven voor staat en onderzoeken welke stappen gezet kunnen worden. Een onderdeel van de behandeling kan zijn het volgen van een mindfulnesstraining. Ik hoor vaak terug dat dit een hele mooie aanvulling is op de individuele behandeling. Mensen ervaren uiteindelijk meer rust en ruimte en hebben handvatten gekregen om anders om te gaan met lastige gedachten, emoties, stress. Dit geeft weer perspectief. Dat we bij Invivo Clinics vooral werken met op acceptatie gerichte benaderingen spreekt me erg aan. Acceptatie betekent niet passief berusten in wat er is. Het gaat om het leren herkennen, het steeds meer  toelaten en met compassie te leren zijn met datgene wat moeilijk is. Dit geeft ruimte om dingen anders te doen. Ik wil mensen graag helpen bij het ontwikkelen van meer zelfcompassie en mensen leren hun eigen therapeut te zijn.

Na mijn afstuderen als psycholoog aan de universiteit Groningen ben ik gaan werken in diverse instellingen voor de ouderenzorg. Daar werk ik nu nog steeds parttime. Ik heb veel affiniteit met de oudere mens n expertise opgebouwd. Sinds 2007 ben ik gaan werken als mindfulnesstrainer, eerst vanuit mijn eigen eerstelijnspraktijk en nu voor Invivo clinics. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer en sinds kort ook gecerificeerd compassietrainer. Ik haal veel inspiratie uit de groepen die ik begeleid, de omtmoetingen van mens tot mens en uit de retraites die ik volg. Ik heb verder opleidingen gedaan op het vlak van oplossingsgerichte therapie, EMDR en Acceptance en Commitment. Therapie. Sinds 2003 ben ik BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Bij Invivo Clinins ben ik betrokken bij de opleiding van nieuwe GZ-psychologen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me of bel me op 020-7670378 met je vragen.

Maak een afspraak

020 - 767 0 378 

Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden. 

Lees meer >>Laagdrempelig

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.