Bezoek ons: Populierenlaan 597, Amstelveen    ----    Bel ons: 020-767-0378    ----    Email ons: info@invivoclinics.nl
Inloggen

Inloggen

×

Waarschuwing

JFolder::create: Kan de map niet aanmakenPath: /home/invivo/domains/invivoclinics.nl/public_html/cache/widgetkit

Invivo Clinics is in 2009 opgericht door Saskia Scholten-Dijksma (gezondheidszorgpsycholoog) en Emil Prager met als doel multidisciplinaire behandelingen aan te bieden aan mensen die last hebben van angst- en spanningsklachten. Hiertoe is een formule ontwikkeld die een integrale aanpak biedt voor angstproblematiek (“Freedom of Movement™”) in combinatie met arbeid- en reÏntegratieprogramma's voor op de werkvloer.

Inmiddels is Invivo Clinics uitgegroeid tot een gevestigde naam in de geestelijke gezondheidszorg voor cliënten met uiteenlopende psychische problematiek met vestigingen in de de randstad, driehoek Volendam, Delft, Zeist.

Het Freedom of Movement programma is uitgebreid en doorontwikkeld waardoor het programma voor een bredere cliëntenpopulatie inzetbaar is. Invivo Clinics gelooft in een systeemgerichte aanpak waarbij huisartsen, bedrijfsartsen, werkgevers en de leefomgeving van een patiënt betrokken worden. Omdat werk voor mensen een belangrijk levensgbied is, biedt de arbeid- en reintegratiemodule een werkgerichte benadering. Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist het werk kan bijdragen tot leveren in de weg naar herstel.

Deze sociaal-geneeskundige benadering leidt tot preventie van onnodig medicaliseren, preventie van arbeidsongeschiktheid, daling van verzuim en arbeidsongeschiktheid, en daling van de zorgconsumptie.

Net als binnen de reguliere GGZinstellingen streeft Invivo naar een zo kort mogelijke behandelduur, echter ligt bij Invivo de focus meer op duurzaam herstel. Invivo besteed dan ook uitgebreid aandacht aan terugvalpreventie, waarbij de acceptance en commitment therapie (ACT), basis van het Freedom of Movement programma, en de mindfulnesstraining op lange termijn een belangrijke rol spelen.

Invivo Clinics wil hiermee de (geestelijke gezondheids)zorg in Nederland toegankelijker, effectiever, efficiënter en daarmee betaalbaarder maken.

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden. 

Lees meer >>Laagdrempelig

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Aan het woord

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!